KGZ Ptuj X
GO
Nasveti   ●   Ostale teme

Ostali nasveti

Novice - Nasveti - Ostale teme - petek, 03. april 2020

Dovoljena prodaja okrasnih sadik in rastlin

Sporočamo vam, da so bile aktivnosti vseh, udi KGZS in njenih članov pri reševanju problema prodaje sadik okrasnih rastlin, uspešne.

Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Dogovorjene so spremembe, po katerih so lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice. Odlok začne veljati 3. aprila 2020.

Prodaja okrasnih sadik in rastlin je od 3. aprila naprej dovoljena. Po novem so odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

Pri tem Vlada RS opozarja, da je potrebno upoštevati namen Odloka, ki je v veljavi izključno in v prvi vrsti zato, da se čim bolj zavaruje zdravje in življenje ljudi v boju z epidemijo virusne okužbe COVID-19. Zato je tudi nujna dosledna uporaba tako zaščitne opreme (maske, rokavice...), kot upoštevanje ohranjanja varne razdalje do drugih oseb.

V zvezi z obiski vrtnarij, drevesnic in cvetličarn je treba dosledno upoštevati, da če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali javni poti.

Prepoved obratovanja ob nedeljah velja za vse prodajalne, razen lekarn in bencinskih servisov, torej tudi za tiste, ki lahko sicer svobodno določijo obratovalni čas.

Dodana je še izjema glede minimalnega odpiralnega časa za srednja in velika podjetja, ki so pred epidemijo obratovala manj kot 10 ur. Tukaj gre za majhne prodajalne izven mest, s katerimi upravljajo srednja in velika podjetja, ki so bila prisiljena v podaljševanje obratovalnega časa.

 

Nazaj na seznam novic

Vsi kontakti