KGZ Ptuj X
GO
Nasveti   ●   Ostale teme

Ostali nasveti

VABILO zajamčena tradicionalna posebnost (ZTP) - POTICA

Event date: 23. 04. 2019 10:00 Export event

Kot vam je verjetno že znano smo konec leta 2017 v skladu z  zakonodajo, ki predpisuje pogoje za sheme kakovosti zaščitili slovensko potico v shemi: zajamčena tradicionalna posebnost (ZTP).

To pomeni, da se ti proizvodi proizvajajo ali na tradicionalen način ali iz tradicionalnih surovin ali po tradicionalnem receptu. Proizvodnja ni omejena na določeno geografsko območje, kar pomeni, da se lahko proizvajajo na celotnem ozemlju RS. Narejeni morajo biti po določenih pravilih, ki so zapisana v specifikaciji in certificirani (kontrolirani).

 

V okviru izobraževanj, ki jih organiziramo na KGZS Zavodu Ptuj, vam želimo podrobneje predstaviti specifikacijo za slovensko potico, ter pogoje in način certificiranja na osnovi katerega boste prejeli certifikat »Slovenska potica«, s katerim boste lahko označevali potice.

Ker bi želeli, da se tudi kmetice in kmetje, ki se ukvarjate s peko in prodajo potic vključite v certificiranje, vas vabimo na predavanje, ki bo:

 

v torek, 23. aprila 2019, ob 10.00 uri,

v dvorani KGZS Zavod Ptuj, Ormoška c. 28 ,  2250 Ptuj

 

Program predavanja:

  1. Pogoji in način certificiranja ter kontrola skladnosti s specifikacijo za slovensko potico
Gospa Irena Kropf, vodja shem kakovosti na inštitutu za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor
  1. Recepture in izdelava slovenske potice

Gospa Darinka Gostenčnik, upokojena učiteljica slaščičarstva, ki je sodelovala pri pripravi specifikacije.

Predavanje je brezplačno!

Dodatne informacije Slavica Strelec, 031 376 107

 

 

Vljudno vabljeni!

 

                                                                                                                   Kmetijska svetovalna služba

                                                                                                    Slavica Strelec

Nazaj na seznam novic

Vsi kontakti