KGZ Ptuj X
GO

Nasveti o predelavi mleka

Strokovna predavanja ROBOTIZACIJA V KMETIJSTVU

Event date: 4. 10. 2023 09:00 Export event

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in predstavitev robotizacije v kmetijstvu, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. Strokovna predavanja ROBOTIZACIJA V KMETIJSTVU bodo potekala v sredo, 4.10.2023 ob 9.00 uri predavanje v prostorih KGZS Zavoda Ptuj.

Predavajo:

izr. prof. dr. Miran Lakota - Pregled stanje robotizacije v kmetijstvu v Sloveniji in Evropi (do kod smo prišli in kam gremo).

doc. dr. Jurij Rakun – Zgradba robotov, različne vrste robotov in predstavitev izbranih robotskih rešitev.

doc. dr. Peter Vindiš – Izzivi robotizacije za prihodnost sodobnega kmetijstva (odgovor na podnebne spremembe, povečanje storilnosti, večja ekonomska učinkovitost, demografski izzivi,..).

  • Avtobusni prevoz bo organiziran s Ptuja (parkirišče KGZ Zavod Ptuj)ob 12.00.
  • Prikaz praktičnega dela v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Pivola 10, 2331 Hoče (dr. Damijan Kelc, Erik Rihter, mag.).

V času demontracijskega projekta bo organizirana malica, ki bo za udeležence brezplačna.

Povratek: predvidoma ob 15.00  na zbirno mesto (parkirišče KGZS Zavoda Ptuj).

Upravičenci do udeležbe na projektu so:

1. fizične osebe, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo in so vpisane v register kmetijskih gospodarstev kot nosilci kmetijskega gospodarstva, namestniki nosilcev kmetijskega gospodarstva, člani kmetije;

2. zaposleni pri pravnih ali fizičnih osebah, ki so registrirane za kmetijsko dejavnost in so vpisane v Register kmetijskih gospodarstev.

Demonstracijski projekt je financiran iz Programa za razvoj podeželja in je za udeležence brezplačen.

Za udeležbo na projektu je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. do ponedeljka, 2.10.2023

 

PRIJAVE:

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in regijskih zavodih – izvajalcih. Prijavnico pošljite po običajni pošti na naslov: KGZS Zavod Ptuj, Ormoška cesta 28, 2250 Ptuj ali mojca.cep@kgz-ptuj.si , ali tajnistvo@kgz-ptuj.si.

Na srečanje obvezno prinesite številko KMG-MID, ker bo vaša udeležba na demonstraciji zabeležena v elektronsko evidenco izobraževanja kmetijskih gospodarstev. Če se boste srečanja udeležili kot zaposleni pri pravnih in fizičnih osebah, prinesite tudi potrdilo delodajalca o zaposlitvi. Po zaključku demonstracije boste pozvani k izpolnitvi ankete glede izvedene demonstracije.

 

Vljudno vabljeni!

VABILO IN PRIJAVNICA

GRADIVO

Andrej Rebernišek, univ.dipl.ing.kmet.

Direktor KGZS Zavod Ptuj

Lokacija prostori KGZS Zavoda Ptuj

Nazaj na seznam novic

Vsi kontakti