KGZ Ptuj X
GO

Novice

Novice - ponedeljek, 11. januar 2021

Podaljšanje protikorona ukrepov za kmete

za januar, februar, marec 2021

Podaljšanje protikorona ukrepov za:

- pridobitev mesečnega temeljnega dohodek ( omenjeni ukrep se nanaša na  kmetije, katere  zaradi posledic epidemije COVID-19 ne morejo opravljati svoje dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu ).

- karantena ali obveznost varstva otrok

Izjava za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka za januar, februar in marec 2021 bo na voljo predvidoma 11. 1. 2021. Dostopna je na spletnem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki.

Kmetijam prav tako v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok od januarja do marca pripada tudi od 250 EUR do 750 EUR, a samo, če ne bodo zaprosili za mesečni temeljni dohodek. Ukrepa se namreč izključujeta. Obrazec za povračilo izgubljenega dohodka v primeru karantene je že na voljo  na eDavkih. Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

OPOZARJAMO, da je za uveljavljanje ukrepa mesečnega temeljnega dohodka potrebno imeti poravnane vse zapadle davčne in nedavčne obveznosti na dan vložitve izjave preko eDavkov!

 

V prilogi so podrobna navodila  kdo lahko vloži, roki do kdaj se lahko vlaga, posebnosti,...navodila so iz Fursove spletne strani.

 

Aplikacija je na voljo z današnjim dnem.

Izjava za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka WORD (za prenos kliknite tukaj)

Povračilo izgubljenega pohodka WORD (za prenos kliknite tukaj)

 

Nazaj na seznam novic