KGZ Ptuj X
GO

Novice

Pred nami je 5. vinski festival VENI VIDI VINO MLADO. Ponovno bo ponudil najboljša mlada vina vinogradnikov Slovenskih goric in Haloz.

Novice - Dogodki - Namakanje - torek, 13. november 2018

Na stičišču Podravine in Slavonije v sosednji Hrvaški leži Virovitičko-podravska županija, ki je izrazito kmetijsko usmerjena, saj ima največ obdelovalnih površin na število prebivalcev v državi.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Ptuj organizira predstavitev prvega javnega razpisa za podukrep 9.1, Podpora za ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.

Novice - Dogodki - četrtek, 16. avgust 2018

Jubilejna 30. rastava Dobrote Slovenskih kmetij 2019 bo potekala od 17. do 19. maja 2019 na Ptuju.

Novice - Dogodki - ponedeljek, 06. avgust 2018

Letos bo v občini Slovenska Bistrica medobčinska prireditev, Živinorejska razstava 2018, ki bo že šesta po vrsti. Tovrstna prireditev je vsakih šest let. Na razstavi sodelujejo rejci iz občin Slovenska Bistrica, Oplotnica, Poljčane, Makole in Rače-Fram. Razstava je odlična priložnost za oceno dela v preteklem obdobju in načrtovanje za v prihodnje. Srečali se bodo rejci širšega območja, kmetijski delavci, strokovnjaki, poslovni partnerji in številni obiskovalci. Živinorejska razstava s spremljevalnimi prireditvami močno pripomore k promociji kmetijstva in z njim povezanih dejavnosti v širšem prostoru.

 

Lepo vabljeni

 

Za več informacij kliknite SPODAJ

Vabimo vas na prireditve ob 65-letnici delovanja Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj.

Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2018, namenjene
prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe, zato vas vabimo
na predstavitev, ki bo
v torek, 24.4.2018 ob 10. uri v Centru Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9 v
Lenartu (nasproti cerkve).

 

link VABILO

Pred začetkom letošnje sezone namakanja organiziramo posvet o pomenu namakanja pri spremenjenih klimatskih razmerah s poudarkom na izboljšanju učinkovitosti namakanja ter uporabi varčnih tehnik namakanja v kmetijski pridelavi.

V petek, 6. aprila 2018, ob 10 uri bo organizirana okrogla miza z naslovom ODNOS SLOVENSKE POLITIKE DO DRŽAVNIH KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ.

 

več na:  VABILO - LINK

Izzivi ter priložnosti slovenskega kmetijstva in podeželja.

 

Vabimo vas da se nam pridružite na srečanju mladih kmetov.

 

Več informacij v VABILU.

123456789