KGZ Ptuj X
GO

Novice

Novice - ponedeljek, 13. junij 2022

Regijski kviz »Mladi in kmetijstvo«, Ptuj 2022

Regijski kviz »Mladi in kmetijstvo«, Ptuj 2022

V mesecu juniju, 2021, smo na Ptuju prvič v zgodovini društva gostili državno tekmovanje. Ekipa DPM Spodnje Podravje je leta 2019 namreč zmagala v Žalcu. Epidemija je v letu 2020 državno tekmovanje onemogočila.

Na Ptuju smo, pod strogimi ukrepi zoper korono, junija 2021 izvedli hibridni kviz. Tekmovalci v notranjem prostoru avle Šolskega centra Ptuj so bili prisotni fizično, glasovali pa so preko računalniške aplikacije na svojih prenosnih računalnikih. Lani je zmagala ekipa DPM Suha krajina, iz Žužemberka, zato jim letos pripada organizacija državnega tekmovanja.

 

Priložene fotografije pa so z letošnjega regijskega dogodka (2022), na Ptuju, v dvorani KGZ Ptuj. Regija Spodnje Podravje, v sled menjave generacij v društvih, trenutno ne premore veliko aktivnih društev podeželske mladine. Kljub vsemu pa smo izvedli regijsko tekmovanje in na državno tekmovanje v Žužemberku se je uvrstila ekipa DPM Spodnje Podravje.

Čestitam!

Zahvaljujem se vsem tekmovalcem, sponzorjem prireditve, predsednici DPM SP Damjani Žampa in vsem, ki so pomagali izvesti prireditev.

 

Zahvala gre tudi sodelavcema specialistoma Stanislavi Pažek in Marku Černetu, ki mi že veliko let z veseljem priskočita na pomoč v komisiji, kot nosilca teme, ki so izbrane in določene z javnim razpisom in v sodelovanju z ZSPM in KGZS. Hvala!

 

Naslednja aktivnost DPM SP bodo regijske in državne kmečke igre.

                                                                                                                                           Jože Murko, KGZ Ptuj

 

Še nekaj utrinkov...

 

Nazaj na seznam novic