Poljedelstvo Govedoreja Prašičereja Vinogradništvo in vinarstvo Sadjarstvo Predelava mleka Zelenjadarstvo Dopolnitve dejavnosti na kmetijah Ekološka pridelava Namakanje Agrarna ekonomika Knjigovodstvo za kmete, FADN Ostale teme
TEHNOLOŠKA NAVODILA ZA PRIDELAVO SOLATNIC (PDF za prenos kliknite tukaj)
celoten članek v pdf obliki (kliknite tukaj)
FURLANIJA-JULIJSKA KRAJINA IN BENEČIJA, MAJ 2019
V zadnjih desetletji veliko govorimo o klimatskih spremembah posebej ob pogostejših vremenskih pojavih, ki povzročajo katastrofalne posledice na kmetijskih površinah in rastlinah.
Pridelujemo ga v poletno jesenskem času, vendar ga v zadnjih letih manj opažamo na naših njivah in vrtovih. Pred leti smo kitajsko zelje pridelovali na večjih površinah. To je zelo zanimiva in okusna zelenjadnica, ki jo lahko uporabljamo presno v solati ali pa kuhano v različnih jedeh (v solati s krompirjem ali mešani solati, ali kot razne prikuhe, ali kot dodatek v zelenjavnih juhah, ali ocvrti z raznimi dodatki itd).