KGZ Ptuj X
GO
  • Dobrote slovenskih kmetij

Nasveti naših strokovnjakov

Novice - Nasveti - Agrarna ekonomika - ponedeljek, 03. september 2018

Ali veste: Kako velika je povprečna slovenska kmetija? Koliko živine redi? Koliko imamo ekoloških kmetij? Česa imamo preveč, kaj nam manjka? Kakšne so bile lanske odkupne cene?

Nasveti - Agrarna ekonomika - sreda, 20. december 2017

Kmetije, morajo konca januarja 2018 oddati obračun pavšala za leto 2017. Kmetije, ki tega ne bodo storile, v letu 2018 ne bodo mogle uveljavljati pavšala.

Novice - Nasveti - Prašičereja - torek, 07. avgust 2018

Prašiči imajo glede prenašanja visokih temperatur velik problem, ker se praktično ne potijo in na ta način ne morejo izgubljati telesne temperature. Obdani so z podkožno maščobo, ki še dodatno izolira oddajanje toplote.

Novice - Nasveti - Prašičereja - petek, 27. julij 2018

Darja Prevalnik1, Janja Urankar2, Špela Malovrh2

1Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zavod Ptuj, Ormoška cesta 28, 2250 Ptuj

2Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Groblje 3, 1230 Domžale

Novice - Nasveti - Vinogradništvo in vinarstvo - sreda, 25. julij 2018

KGZS Zavod Ptuj, Kmetijska svetovalna služba  Ptuj, DVS Osred. Slov. gorice,  ter podjetja Syngenta , Bayer  organiziramo delavnico in predstavitev

 

 škropilnega poskusa vinske trte programa Syngenta in Bayer

v letu, ko so bili izredni pogoji za razvoj peronospore

 

Novice - Nasveti - Prašičereja - ponedeljek, 16. julij 2018

V vzhodnem delu Evrope ( Ukrajina, Litva, Latvija, Estonija, Poljska, Češka, ) se v zadnjih letih širi pojav  nevarne virusne bolezni Afriške prašičje kuge (APK) in po najnovejših podatkih je prisotna tudi na Madžarskem kot v Romuniji.

Novice - Namakanje - Agrarna ekonomika - sreda, 11. julij 2018

Namakanje je v naših podnebnih razmerah pomemben dejavnik intenziviranja pridelave kmetijskih rastlin.

Novice - Poljedelstvo - sreda, 11. julij 2018

Ambrozija je tujerodna rastlina, ki se v zadnjih letih na našem  območju močno širi.  Rastlina izvira iz severne Amerike, v Evropo pa so jo prinesli s semeni.

Novice - Nasveti - Govedoreja - torek, 10. julij 2018

Govedo se najboljše počuti pri temperaturah do 20⁰C. Najugodnejša temperatura za govedo je 7⁰C - 17⁰C.

Novice - Prašičereja - ponedeljek, 09. julij 2018

Prehrana pujskov se začne že pred rojstvom,  kar je povezano z prehransko oskrbo plemenskih svinj zlasti v času visoke brejosti.

12345678